Bijenzwerm

Wat te doen bij een bijenzwerm in Rotterdam?

Bijen spelen een belangrijke rol in ons ecosysteem, maar soms kunnen ze voor overlast zorgen wanneer ze zwermen en een nieuwe locatie zoeken. Het is belangrijk om te weten dat bijenzwermen in principe niet gevaarlijk zijn, maar wel kunnen leiden tot overlast en schade aan eigendommen als ze niet op tijd worden verwijderd.

Als imker heb ik ruime ervaring in het ophalen van bijenzwermen in Rotterdam en omgeving. Wanneer je een bijenzwerm hebt gespot, kun je ons mobiele nummer bellen 0620512793  of een WhatsApp bericht sturen met een foto van de zwerm. We komen dan zo snel mogelijk naar de locatie.

Bij het ophalen van de bijenzwerm zorgen we ervoor dat de bijen veilig worden verwijderd en een nieuwe thuis vinden in een bijenkast waar ze hun belangrijke werk kunnen voortzetten. Daarnaast geven we graag advies over bijen en bijenhouden, zodat mensen meer leren over deze belangrijke insecten en hun rol in ons ecosysteem.

Als je een bijenzwerm hebt gespot in Rotterdam of omgeving, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag en zorgen ervoor dat de bijen veilig en wel worden verwijderd en een nieuwe thuis vinden. Samen kunnen we bijdragen aan een gezonde en duurzame omgeving voor ons allemaal!

 

Bijen, wespen en hommels: zo herken je het verschil

Als je buiten bent, zie je vaak verschillende soorten insecten vliegen. Bijen, wespen en hommels lijken op elkaar, maar hebben ook duidelijke verschillen in uiterlijk en gedrag. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste kenmerken van bijen:

Bijen zijn behaard en hebben meestal een geel-zwarte kleur. Het lichaam van een bij is iets platter dan dat van een hommel en de poten zijn smaller en minder behaard. Bijen hebben geen opvallende taille zoals wespen dat wel hebben.
Wespen hebben een smalle taille en een opvallende gele en zwarte kleur. Het lichaam van een wesp is lang en slank, en de poten zijn lang en dun. Wespen zijn minder behaard dan bijen en hommels.
Hommels zijn groot en harig, en hebben vaak een zwarte kleur met geel of witte strepen. Het lichaam van een hommel is rond en dik, en de poten zijn kort en stevig. Hommels zijn vaak dikker en hariger dan bijen en wespen.